fbpx

Vi använder cookies. Läs mer på cookie policy.

Röd, grön och gul lerfärg.

Måla med lerfärg

Upptäck möjligheterna med lerfärg.

Vår lerfärg kommer från Estland och vår leverantör Saviukumaja – UKU. Lerfärg är en 100% naturlig färgtyp bestående av olikfärgade naturligt förekommande leror.

Fri från flyktiga organiska föreningar och konserveringsmedel. Lerpartiklarna i färgen har fraktionen 0–0,2 mm vilket ger en lätt struktur vid målning på helt släta ytor.

För målning inomhus

Det går finfint att måla med lerfärg på de flesta förekommande underlag vid ett byggprojekt så som gips, fibergips, lerputs eller andra mineraliska underlag inomhus. Lerfärgen är inte lämpad att använda i utrymmen dä den riskerar att utsättas för vatten. Till exempel hallen, där blöta kläder riskerar att hängas upp, badrum eller andra rum där fukt riskerar att lösa upp färglagret.

Lätt att stryka

Färgen appliceras med plafondpensel eller roller och lämpar sig alltså bäst för vägg och takmålning i torra utrymmen inomhus. För att stärka upp ytan efter målning kan cellulosaprimer användas i ett eller två strykningar, även den stryks lättast upp med plafondpensel. Cellulosaprimer är diffusionsöppen och transparent. En lerfärgsmålad yta är matt, pastellfärgad och reflekterar inte ljus. Även lerfärgen är diffusionsöppen och bidrar till ett giftfritt och sunt inomhusklimat.

Färdiga kulörer – eller mixa själv

Köp någon av våra färdiga kulörer eller mixa själv fram din perfekta kulör genom att stegvis blanda dem med varandra eller ljusa upp den med vit lerfärg. I vår butik finner du också ytor målade med alla kulörer vilket kan vara bra att titta på vid kulörval.