Brädgården på Sunda Byggvaror

Vår brädgård finns rakt över butiken, alltså på ovanvåningen av ladugårdsbyggnaden. Byggåret är 1947 och väggarna består av glest spikad entums granpanel. Den stora golvytan och den generösa takhöjden om 13 meter är en perfekt lagerplats för både ytterpaneler och konstruktionsvirke. Här reglerar årstiderna själva trävarornas fuktkvot vilket håller produkterna formstabila även efter leverans till byggplatsen.

Här hittar du aktuella öppettider för vår brädgård och butik.

Brett sortiment

Förutom isolering, bruk och skivor och ett standardsortiment av hyvlade reglar, råspont, ytterpanel och läkt hittar du också grovsågade furusparrar, kärnfurutrall och okantade sidobrädor av furu. Vi lagerhåller också furu scantling till fönster och dörrtillverkning i flera dimensioner.

Något vi är speciellt stolta över är vårt breda och unika sortiment av ytterpaneler av gran och furu. Vi handplockar dessa av små och stora sågverk från Värmland i syd till Lappland i norr. Detta ger dig som kund en kvalitativ och formstabil ytterpanel till din fasad med lång livslängd.

Upptäck några av våra favoriter på brädgården: furu scantling, slätspont hyvlad kärnfuru, funkispanel, ytterpanelbräd struken med röd slamfärg, konstruktionsregel C24 och ytterpanel furu.

Plockhugget

Genom vårt samarbete med Plockhugget kan vi erbjuda dig som kund virkescertifikat för att främja ett hållbarare skogsbruk. När du beställer ytterpanel med virkescertifikat får skogsägare ett ekonomiskt bidrag som är till hjälp att ställa om från konventionell skogsproduktion till ett mer långsiktigt naturnära skogsbruk utan kalhuggning och som långsiktigt främjar biologisk mångfald. Läs mer om hyggesfritt skogsbruk här.

Turbilar och hemleverans från vår brädgård

När du beställer dina trävaror av oss får du en väderskyddad leverans lossad till mark på tomtgräns med kranbil vart du än bor i Sverige till förmånligt fraktpris. Läs mer om våra turbilar och hemleveranser här.